Parák pro chovatelské stanice

lara-baner-parak-steniatka-verzia2

 

V neděli se Sebastián s rodinou vydali na návštěvu k jeho bratrovi, který vede chovatelskou stanici bully XL. Děti byly nadšené, protože bratrova fenka právě porodila štěňata. Sebastián však věděl, že ho kromě rodinné pohody čeká i zajímavý rozhovor o jednom z nejoblíbenějších produktů z jejich e-shopu – o kotli na maso. Po příjezdu si oba bratři sedli do moderních ratanových křesel, která měl bratr pohodlně rozmístěná pod pergolou, místem, kde si pravidelně vychutnával kávu a pozoroval psy při hře. Sebastián tak začal téma o jednom z nejprodávanějších produktů – kotli na maso.

Zkušenost z první ruky, proč bratr nedá na kotel dopustit

„Tenhle venkovní kotel mi fakt změnil život,“ začal Sebastiánův bratr. „Vařím v něm jednou, maximálně dvakrát měsíčně a mám krmení pro všechny psy nachystané na několik dní dopředu. Už žádná špinavá kuchyně, zápach, mastnota. Všechno si vyřeším tady venku.“

„To rád slyším,“ přikývl Sebastián. „Přesně pro takové situace ho máme v našem e-shopu. Vím, že chovatelé jako ty to ocení.“

Práce s masem přímo z mrazáku

„Víš, co je nejlepší?“ pokračoval bratr. „Maso můžu dát do kotle rovnou z mrazáku. Nemusím nic rozmrazovat. Naházím ho dovnitř, rozdělám oheň a za tři hodiny je hotovo.“

„A co paraziti?“ zeptal se Sebastián.

„Přesně! Měl jsem problém s Trichinellou, od té doby nedávám syrové maso. Tepelná úprava zničí Toxoplasmu, Salmonellu, E. coli... prostě všechno. Je to jistota.“

Proces vaření krok za krokem

„Jak vypadá tvůj proces vaření?“ ptal se Sebastián.

„Jednoduše. Používám 100litrový kotel, naházím tam 80 kg masa z jatka nebo mražené. Vaření trvá přibližně 3 hodiny. Půl hodiny před koncem udusím oheň, aby se maso nerozvařilo. Kotel nezakrývám kovovým víkem, jen jemnou síťkou. Nechám vychladnout přes noc.“

Ráno porcování a hotovo na celý týden

„Ráno si sednu, nakrájím, zvážím porce, zabalím a šup s tím do mrazáku. Mám klid na celý týden. A psi jsou spokojení.“

„Žádné dávkované vaření?“

„Ne. To byla noční můra. Teď vše najednou. A hlavně, žádný zápach v kuchyni, žádné mastné stěny. Vaření venku je úplně jiný svět. Relax. Zapálím oheň, sednu si s kávou a vím, že dělám něco smysluplného.“

Kotel na maso jako řešení pro chovatele i domácnosti

„Hodně lidí ani netuší, jaký rozdíl v tom může být,“ zamyslel se Sebastián.

„Proto to je třeba vysvětlovat. Kotel je ideální pro každého chovatele, kdo má více psů, vede stanici a krmí vařenou stravou. Je to čisté, rychlé, bezpečné. Nikdy bych neměnil.“

Mini návod pro každého pejskaře

„Napiš do popisu produktu i postup, jak to dělám já, ať vědí, že to zvládne každý.“

  • použijte maso z jatek nebo mražené
  • ideální množství: 80 kg ve 100litrovém kotli
  • vaření trvá přibližně 3 hodiny
  • 30 minut před koncem uduste oheň
  • nepoužívejte kovové víko, raději síťku nebo gázu
  • ráno maso nakrájejte, zvažte, zamrazte

Výhody, proč bratr doporučuje kotel každému chovateli:

  • velká kapacita, navaříte desítky kilogramů najednou
  • vaření venku = čistá kuchyně
  • bezpečné krmivo bez parazitů
  • relax u ohně
  • efektivní řešení pro chovatele i domácnosti

„Chováte víc psů a denně řešíte vaření krmení? Tak přestaňte. Kotel vám ušetří čas, energii i nervy. Zkuste to, už po prvním vaření nebudete chtít jinak,“ prohlásil Sebastiánův bratr.