Kotel na vaření masa

banner-parak-so-psami

 

Sebastián si po rozhovorech s bratrem ve chovatelské stanici uvědomil ještě jeden zásadní benefit používání zabijačkového paráku, tedy venkovního kuchyňského kotle na vaření masa pro psy – bezpečnost. Zatímco někteří chovatelé preferují syrové maso, ti, kteří už mají zkušenost s parazity, vědí, že vařená krmiva jsou jistota.

Parák vs. syrové maso: Rizika, která nejsou vidět

I když se syrové maso může jevit jako přirozené, při domácí přípravě krmiva představuje zdravotní rizika, která by měl znát každý chovatel. Může být nositelem nebezpečných parazitů a bakterií. Bez tepelné úpravy riskujete zdravotní problémy u svých psů.

Nejčastěji se v syrovém mase vyskytují:

  • Toxoplasma gondii – způsobuje toxoplazmózu
  • Trichinella spiralis – červ vedoucí k trichinelóze
  • Salmonella spp. – způsobuje těžké zažívací problémy
  • E. coli – bakterie s vážnými následky, především pro štěňata

Vařená krmiva jsou proto spolehlivější a vhodnější i pro oslabené jedince.

Vaření v zabijačkovém kotli

Používání paráku na maso pro psy nebo kotle na vaření krmiva není jen pohodlné, ale především bezpečné. Při teplotě nad 70 °C dochází k úplné deaktivaci většiny parazitů a patogenů.

  • Při vaření ve 100 l nerezovém kotli s ohništěm dosahujete teplot přes 90 °C
  • Vaření po dobu 3 hodin zajistí uvaření i velkých kusů masa
  • Parák umožní připravit maso najednou a rovnoměrně – získáte čistou kuchyni, žádný zápach v domě a minimum starostí

Zkušenost z praxe: Když syrové maso uškodilo

Bratr Sebastiánovi přímo řekl: „Když jsem ještě vařil jen občas a většinou dával syrové krmivo bez tepelné úpravy, jednoho dne začali psi hubnout, měli průjem. Diagnóza? Trichinelóza. Od té doby syrové maso nedávám. Parák používám každý měsíc.“

Kotel na vaření masa jako investice do zdraví psů

Domácí vaření masa není luxus, je to způsob, jak kontrolovat kvalitu krmiva a předejít parazitům. Investice do venkovního kuchyňského kotle, známého také jako zabijačkový parák, kotlina nebo kotel na krmivo, je investicí do zdraví.

Vařte bezpečně v paráku

Vaříte maso pro své psy? Dbejte na to, jak ho připravujete. Vařením v paráku chráníte své psy před riziky, která nejsou okem viditelná.

Zajistěte zdravé krmivo, připravujte ho efektivně a bez obav, venku, pohodlně a hlavně bezpečně. Vyzkoušejte parák na maso pro psy a objevte výhody vaření venku.